Megnyitott webshopunk!
Felhasználó
Kedvencek
Kosár
Kategóriák
Válassz kategóriát!

Élelmiszer > Tartós élelmiszerek > Lisztek, lisztkeverékek, sütőkeverékek

Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék 500 g


2790 Ft


db


Kosárba

Kedvenc!

Készleten: elérhető


Termékleírás:

Gluténmentes lisztkeverék, melynek segítségével könnyedén készíthetünk ropogós héjú, élelmi rostokban gazdag kenyeret, élesztő felhasználása nélkül. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad.

SÓ NÉLKÜL!

 

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!


Ropogós héjú illatos házi cipó recept


Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez):



  • 270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék

  • 3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)

  • 40 g frissen facsart 100%-os citromlé

  • 300 g langyos víz

  • ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb.


Elkészítés:


A vízben keverjük el a citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).


5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete).


1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét.


Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra.


Előmelegített forró sütőben 180 fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig.


Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük.


FONTOS MEGJEGYZÉSEK: 


Ha valakinek gyengébb a sütője, és úgy érzi, hogy nem teljesen sült át a kenyér, az a következő képen járjon el:



  1. Semmi esetre se süsse kenyér formában, ennél a kenyérnél nem szabad erős sütőben sem!

  2. Semmiféleképpen ne süsse műanyag szilikonos lapon, hanem papírra tegye rá.

  3. Ha a fenti 2 pont után is nedvesnek érzitek, akkor dagasztás után miután kezet mostatok, és neki állnátok a kenyér formázásnak, adjatok még hozzá 15 gramm lisztet úgy is gyúrjátok át a kenyér tésztát, majd formázzátok, és így süssétek meg, így már biztos nem lesz nedves a belseje. 


Továbbá ajánljuk, hogy ne kenyeret, hanem zsemlét, kiflit, esetleg kisebb cipókat formázzatok belőle!


Összetevők: Hajdinaliszt (53%), tápiókakeményítő, kölesliszt, útifűmaghéj liszt, bambuszrost, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag: citromsav.


Ajánlott termékek:
Előzmények:

Információk: