Megnyitott webshopunk!
Felhasználó
Kedvencek
Kosár
Kategóriák
Válassz kategóriát!

Étrend-kiegészítő > Emésztést elősegítő cikkek > Gyomorműködést javítók

Natur Tanya vegán gyomor- és bélbarát rost indiai guarbabból 150 g


3239 Ft


db


Kosárba

Kedvenc!

Készleten: elérhető


Termékleírás:

NATUR TANYA® GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST

Fermentált prebiotikus rost indiai guarbabból. Szabadalommal védett prebiotikus rostanyag, amit a vastagbél hasznos bélbaktériumai lassú fermentálással rövid láncú zsírsavakká alakítanak. A galaktomannán típusú rost Low-FODMAP certifikált, vagyis fogyasztása nem jár gázképződéssel, bélfeszüléssel, székrekedéssel vagy hasmenéssel, mely gondokat okozna funkcionális emésztőrendszeri rendellenességekben (FGID), mint az irritábilis bél szindrómában (IBS) és SIBO-ban szenvedő embereknél.



  • 100%-BAN TERMÉSZETES, VEGÁN TERMÉK

  • HUMÁN-KLINIKAI VIZSGÁLATOKBAN SZEREPLŐ ÖSSZETEVŐ

  • LABORBAN BEVIZSGÁLT KÉSZÍTMÉNY!

  • LOW-FODMAP CERTIFIKÁLT*

  • JÓL TOLERÁLHATÓ ÉS BIZTONSÁGOS ROST

  • NEM OKOZ GYOMORPANASZOKAT

  • IBS ÉS SIBO ESETÉN IS ALKALMAZHATÓ

  • 3 ÉVES KORTÓL FOGYASZTHATÓ

  • ADALÉKANYAG-ÉS HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL1

  • TARTÓSÍTÓSZER, SZÍNEZÉK ÉS AROMA NÉLKÜL


 Natur Tanya® Vegán Gyomor- és bélbarát rost


GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST LOW-FODMAP TANÚSÍTVÁNY

Régóta keresel olyan rostokat, amelyek nem puffasztanak, nem okoznak gyomor-bélrendszeri panaszokat, biztonságosan alkalmazható és megbízható forrásból származnak?


Mi ezt most elhoztuk Neked!


A szervezetünkben csak lassan és főként a bifidobaktériumok által fermentálódó gyomorbarát rost, azonnal oldódik vízben, nincs gélképző tulajdonsága, teljesen szagtalan és íztelen.


A gyomorbarát rost a Monash Egyetem LOW FODMAP tanúsítványával rendelkezik, ezért fogyasztása puffadás, görcsök és gáztermelés nélküli, ami más rostoknál jellemző.


FODMAP

A diétát jól képzett dietetikussal személyre szabottan állíthatjuk össze. A gyorsan fermentálódó, rövid láncú szénhidrátok (FODMAP) korlátozásáról szól. A FODMAP csökkenti vagy kizárja az étrendből a monoszacharidot (fruktóz), diszacharidot (laktóz), oligoszacharidokat (fruktánok és galaktánok) és a poliolokat, mert ezek megemésztése felfúvódást és funkcionális bélzavarokat okoz.


A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST VÍZOLDÉKONY PREBIOTIKUS ROST


Az indiai guarbab gyomorbarát rost, úgynevezett agglomerációs technológiával előállított prebiotikus rost. A folyadékágyas agglomerálás során a részecskék között hidak alakulnak ki, mely lehetővé teszi, hogy a víz a részecskék között áramoljon.


Az agglomerálás növeli a részecskék méretét és porozitását, így javul a diszperzió és az oldhatóság. Más szóval az agglomerálás folyamata során javul a por minősége, mivel növekszik a részecskeméret, és ez olyan port eredményez, mely sokkal jobban oldódik. A vízben feloldott por pedig teljesen átlátszó végterméket eredményez.


Az előállítási folyamatok, a hidrolizáció lehetővé teszik, hogy vízben gyakorlatilag teljesen fel tudjon oldódni a por, nincsen gélképző tulajdonsága, nem sűrűsödik be, nem duzzadó rostról beszélünk, nincs vízmegkötő tulajdonsága.


A Gyomor- és bélbarát rost vízoldékony prebiotikus rost


MILYEN FOLYADÉKOKKAL, ÉTELLEL KEVERHETEM EL A ROSTOT?


A vegán gyomorbarát rost, íztelen, szagtalan. Folyadékokhoz adva teljesen feloldódik. Adhatják élelmiszerekhez és italokhoz anélkül, hogy megváltoztatná az ízüket, aromájukat vagy textúrájukat.



  • ételbe keverve --------------------------- nem befolyásolja annak ízét és állagát

  • hőstabil, ezért -------------------------- forró kávéba, teába, italba is elkeverhető

  • savstabil, ezért -------------------------- gyümölcslébe, például narancslébe is elkeverhető

  • szénsavas italok -------------------------- nem javasolt, megnehezítheti a rost oldódását


Stabil és oldható különféle PH-szinteken, amelyek az élelmiszerekben megtalálhatóak, ellenálló a sónak, a magas nyomásnak és az emésztőenzimeknek.


A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST LABORBAN BEVIZSGÁLT ÖSSZETEVŐ


A gluténmentességre vonatkozóan jóval a határértékek alatt van a mennyisége, ez < 5 mg/kg-ot jelent, amely negyede a jelen érvényben levő aktuális határértéknek.


Az alapanyag rendszeresen többek között az alábbi paraméterekre kerül laboratóriumi bevizsgálásra:



  • Beltartalmi jellemzők (pl. tápérték)

  • Mikrobiológia

  • Nehézfém

  • Allergének (pl. laktóz, glutén)


MILYEN CERTIFIKÁCIÓKKAL RENDELKEZIK A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST?


A gyomor- és bélbarát guárbbab rostot a Nemzetközi Szabványügyi testület 100%-ban természetes összetevőnek minősítette (technikai specifikáció ISO 19657:2017- Az élelmiszer-összetevők természetesnek tekinthető meghatározása és technikai kritériumai.


Milyen certifikációkkal rendelkezik a gyomor- és bélbarát rost?


A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST



  • Allergén mentes

  • 100% vegán- állati eredetű összetevők nélkül

  • Hordózóanyag mentes

  • Adalékanyagmentes

  • Dioxin mentes

  • Melamin mentes

  • Nanorészecskéket nem tartalmaz

  • Szintetikus összetvők nélkül

  • Pálmaolaj mentes

  • Parabén mentes

  • PCB mentes

  • Dopping listás hatóanyagot nem tartalmaz

  • Nagyon alacsony glikémiás index

  • Általánosan elfogadottan biztonságosnak tekintett, ún. GRAS-státusszal rendelkezik

  • A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő,

    illetve ISO 22000 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn.


HÁNY GRAMM ROSTOT TARTALMAZ EGY NAPI ADAG?


A vegán gyomor- és bélbarát rost > 85% vízoldékony rostot tartalmaz. A napi adag 5 g, amely 4,4 g rostnak felel meg. Energiaértéke 2 kcal/g a vastagbél baktériumainak részleges fermentációja révén.


A rosttartalom AOAC módszerrel kerül meghatározásra.

MIT JELENT AZ ÖSSZETEVŐK KÖZÖTT FELTÜNTETETT 4:1 ARÁNY?


A 4:1-es arány az úgynevezett drog extraktum arány, amely azt fejezi ki, hogy 5 g részlegesen hidrolizált gyomorbarát rost előállításához 20 g guarbab szükséges.


MIKOR ÉRDEMES FOGYASZTANI, MI AZ ÉTRENDI IDŐZÍTÉSE?


A Natur Tanya® fermentált gyomor- és bélbarát rost a nap bármely szakában fogyasztandó, de ajánlott a reggeli órákban való alkalmazása, hogy az emésztőrendszer a megfelelő „pályára” állon és a kényelmesen induljon a nap. Keverjük somoothie-hoz, joghurtba, vagy akár a gyümölcslébe.


MI AZ ADAGOLÁSI IDŐRTARTAMA?


A Natur Tanya® fermentált gyomor- és bélbarát rost hosszú távon is biztonságosan fogyasztható. A termék használatakor hozzászokás nem alakul ki. A bélflórának időre van szüksége az adaptációhoz, regenerálódáshoz.


HASZNÁLHATÓ BELŐLE A NAPI JAVASOLT MENNYISÉGNÉL NAGYOBB MENNYISÉG?


A naponta szükséges kiegészítő rostbevitelt mennyiségét, érdemes aszerint kialakítani, hogy a napi étrendben mennyi rost szerepel. A magyar lakosság rostbevitele az OTÁP 2014-es reprezentatív vizsgálata szerint elmarad az ajánlásoktól. A rostbevitel mindkét nem esetében elmarad a hazai ajánlás napi 25 g-os értékétől, amely megegyezik az EFSA által ajánlott célértékkel.


VÁRANDÓSOK ÉS SZOPTATÓ KISMAMÁK FOGYASZTHATJÁK?


Igen, a terméket biztonságosan fogyaszthatják, mind a várandósok, mind pedig a szoptató kismamák.

A termék 3 éves kortól alkalmazható.

Felhasználási javaslat: Naponta 5 g (kb. 1 teáskanál) por, lehetőleg reggel, kb. 2,5 dl vízzel, elfogyasztva vagy ételhez (pl. joghurt), smoothie-hoz hozzáadva. Használja kedvenc receptjéhez, sütéshez, főzéshez egyaránt. Hő-, és savstabil, ezért forró teában, kávéban, gyümölcslében is elkeverhető, közben megtartva az eredeti rosttartalmát. A port hozzáadva ételhez vagy folyadékhoz nem változtatja meg annak ízét vagy állagát.


Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is biztonságosan fogyasztható. A termék használatakor hozzászokás nem alakul ki.


Adagok száma a termékben: 30


Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g


RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal)


Tárolás: Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó.


Figyelmeztetés:



  • Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

  • A termék alkalmazható terhesség és szoptatás időszakában.


100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!


Összetevők: enzimatikusan fermentált guarbab [Cyamopsis tetragonoloba (L.) Taub] kivonat 4:1. 1Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.


Ajánlott termékek:
Előzmények:

Információk: