Megnyitott webshopunk!
Felhasználó
Kedvencek
Kosár
Kategóriák
Válassz kategóriát!

Élelmiszer > Tartós élelmiszerek > Fűszerek

Greenmark bio őrölt fahéj 50 g


1290 Ft


db


Kosárba

Kedvenc!

Készleten: elérhető


Termékleírás:

Fahéj – a vércukorszint stabilizálására



Bár ebben nincs teljes szakmai egyetértés, bizonyos kutatási eredmények alapján úgy tűnik, hogy 2 típusú diabétesz esetén, napi egy teáskanálnyi fahéjnak megfelelő fahéjkapszula adagolásával kontrollálható a vércukorszint, mivel a fahéj megakadályozza az étkezés utáni vércukorszint hirtelen emelkedését.

Ezt az ősi fűszert már a biblia is említi és kr. E. 3000 évvel már ismerték, drágább volt az aranynál és egyiptomban balzsamozásra is használták.



Termesztése

Srí lanka, burma, india. E 3 ország ahol őshonos, de dél-amerikában is már nagyon rég óta termesztik. Valójában a babérfélék családjába tartozik, mint örökzöld. A gyorsabb betakarítás miatt alacsonyabb bokrok formájában termesztik. Ültetés után 3 év elteltével esős időben takarítják be, így könnyebb ugyanis a kérget hántolni. A hámozás és lazítás után kiemelik a belső kérget és megkezdik a szárítását. A kéregből naponta tekernek csinos csövecskéket.



Aroma és zamat

A fahéj bukéja, szívderítően egzotikus és illatos, a zamat édes és meleg. Greenmarkosok alátámasztják.  



Konyhai felhasználása

Világszerte számtalan ételhez használják. A rudakat egészben teszik sütőtálba sültekhez, rizsfogásokhoz, forralt borokhoz, puncsokhoz, gyümölcsszirupokhoz. Közép-amerikában a forró csokit ízesítik vele. A különböző süteményekhez, tortákhoz, piskótákhoz őrölt fahéjat használnak.



Orvosi és más felhasználása

Stimuláló, vérzéselállító, szélhajtó szer, de használják hasmenés és hányinger ellen. Szülő nőknek nyugtatóként is adják. Parfümgyártás alapanyaga. Masszázs- és illóolajokban gyakorta előfordul.



Tárolása

Légmentesen záró edényben kell tárolni, hűvös, sötét szekrényben. Inkább többször vegyünk kevesebb mennyiséget a legjobb íz érdekében.



Főzési tippek

Forralt borhoz 1-2 fahéj rudat tegyünk. Előkészített őszibarackot, nektarint, körtét vagy almát hintsük meg fahéjas cukorral és grillezzük, míg aranysárga nem lesz, tálaljuk melegen, de hideg tejszínhabbal. A friss, forró kávét keverjük meg fahéjrúddal, vagy a habos kávén a tejszínhabot hintsük meg őrölt fahéjjal, üzletvezetőknek „jobbkezük” biztosan szívesen elkészíti. 



A fahéj jótékony hatásai



  • csökkenti a vércukor szintet

  • segíti az emésztést

  • erős antioxidáns

  • szépíti a bőrt

  • elősegíti a fogyást

  • csökkenti a koleszterin szintet

  • felveszi a harcot a gombás fertőzések ellen

  • ízületi gyulladások ellen is hatásos

  • enyhe fájdalomcsökkentő hatású

  • késlelteti az öregedést


Összetevők: fahéj* 100% (ceylon)


Ajánlott termékek:
Előzmények:

Információk: