Megnyitott webshopunk!
Felhasználó
Kedvencek
Kosár
Kategóriák
Válassz kategóriát!

Élelmiszer > Tartós élelmiszerek > Lisztek, lisztkeverékek, sütőkeverékek

Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék szénhidrát csökkentett 1000 g


4270 Ft


db


Kosárba

Kedvenc!

Készleten: elérhető


Termékleírás:

A lisztkeverék segítségével könnyedén készíthetünk szénhidrát-csökkentett, gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes, kelesztés nélküli kenyeret, zsemlét, kalácsot, pizzát, pogácsát illetve sós, vagy édes péksüteményeket, bejglit, valamint palacsinta, piskóta készítésére is kiválóan alkalmas.


Kenyér hozzávalói (435 gramm-os kenyérhez):



  • 200 g Gluténmentes, szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék 

  • 4 g Szafi Fitt himalaya só 

  • 35 g frissen facsart citromlé

  • 20 g Szafi Reform folyékony kókuszolaj 

  • 4 db M-es tojás

  • 75 g meleg víz (de nem forró!)

  • ízlés szerint szárított fűszerekkel, magokkal, hagymával tovább ízesíthetjük

  • kb. + 5 g lisztkeverék a gyúráshoz


Elkészítés:


A tojást, vizet, citromlevet, sót és olajat a robotgép dagasztó spirál szárával dolgozzuk el, majd adjuk hozzá a lisztet és dolgozzuk tovább 1,5-2 percig.

(Természetesen kézzel is dolgozhatunk, de úgy tömörebb, laposabb lesz a kész kenyér).


Pihentessük a tésztát 10 percig. (Kissé ragacsos tésztát kell, hogy kapjunk, ami pihentetés után fog összeállni.)


Majd lisztezett felületen gyúrjuk át, és formázzunk belőle kenyeret.


Kenjük le olajjal a tetejét, majd éles késsel vágjuk be tetszőlegesen.


Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 30 percig, majd 180 fokon további 30 percig süssük (légkeverés nélkül!).


5 db zsemle, kifli, bagett formázható a fenti receptből, de úgy a sütési idő  200 fokon 40 percre rövidül.


Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.                



Összetevők: Tápióka keményítő, bambuszrostliszt, szezámmagliszt, utifűmaghéjliszt, kókuszliszt, batáta liszt, térfogatnövelőszer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)


Ajánlott termékek:
Előzmények:

Információk: