Barion PixelBIO-VILAG.HU | Greenmark bio hántolt árpa 500 g
Megnyitott webshopunk!
Felhasználó
Kedvencek
Kosár
Kategóriák
Válassz kategóriát!

Élelmiszer > Tartós élelmiszerek > Gabonamagvak, darák, őrlemények

Greenmark bio hántolt árpa 500 g


1590 Ft


db


Kosárba

Kedvenc!

Készleten: elérhető


Termékleírás:

Származási ország: Németország


Az árpagyöngy, vagy más néven gersli, hántolt, és méret szerint osztályozott árpa.


Felhasználása: A rizshez hasonlóan készülhet belőle levesbetét, köret, rizottó, kása, dúsíthatunk vele főzelékféléket.


A használat előtti pirítás fokozza az árpa élvezeti értékét, könnyebben emészthetővé teszi és segíti a tápanyagok felszívódását.


Az árpa rostja béta-glükánt* tartalmaz. Kutatások szerint ez csökkenti az inzulinrezisztenciát , illetve a koleszterinszintet, így csökkenti az elhízás veszélyét, és erősíti az immunrendszert.


Javíthatja a krónikus bőrbetegségekben (pl. ekcéma, atópiás dermatitisz) szenvedők állapotát.


A magas koleszterinszintűeknél az élesztőkivonatból előállított béta-glükánok csökkenthetik a koleszterinszintet azáltal, hogy megakadályozzák az ételekben található koleszterin felszívódását.


Árpagyöngyleves


Hozzávalók:



  • 10 dkg maradék sült hús (szárnyas vagy sertés)

  • 15 dkg csiperkegomba

  • 10 dkg beáztatott árpagyöngy

  • 10 dkg karfiolrózsa

  • 1 fej hagyma

  • 1 húsleveskocka

  • 1 evőkanál liszt

  • 1 gerezd fokhagyma

  • olaj



Elkészítés:


Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megpirítjuk, meghintjük a liszttel, majd felöntjük 1 liter vízzel. Belemorzsoljuk a húsleveskockát, hozzáadjuk a karfiolrózsákat, a zúzott fokhagymát, az árpagyöngyöt, és fedő alatt megfőzzük. Beletesszük a sült húst, és összemelegítjük.


Ajánlott termékek:

Információk: