Barion PixelBIO-VILAG.HU | Szafi Reform nyílgyökér liszt 500g
Megnyitott webshopunk!
Felhasználó
Kedvencek
Kosár
Kategóriák
Válassz kategóriát!

Élelmiszer > Tartós élelmiszerek > Lisztek, lisztkeverékek, sütőkeverékek

Szafi Reform nyílgyökér liszt 500g


2340 Ft


db


Kosárba

Kedvenc!

Készleten: kevesebb, mint 5 db


Termékleírás:

A nyílgyökérliszt használatát szószok, mártások, főzelékek, levesek, pudingok sűrítésére, valamint tésztákhoz, süteményekhez, pudingokhoz ajánljuk. Kiválóan alkalmas a búzaliszt és a kukoricakeményítő helyettesítésére is.



Mi az a nyílgyökér és nyílgyökér liszt?

A nyílgyökér termesztés 7000 évvel ezelőttre nyúlik vissza.

 

Nevének eredete:


A bennszülött karibi lakosok a nyilak által okozott sebeiket ezzel a növénnyel gyógyították.

A Karib-tenger és Dél-Amerika térségében termő nyílgyökér növény földalatti gumójából (kicsi, hengeres alakú, krém fehér) készül a finom szemcsés liszt.

A nyílgyökérliszt egy íztelen, fehér színű, porállagú (hintőpor jellegű) alapanyag.



Mire használható a nyílgyökér liszt?

A nyílgyökérliszt hasonlóan működik, mint a kukoricakeményítő, kiválóan alkalmas szószok, mártások, főzelékek, levesek, pudingok sűrítésére. (Két teáskanál nyílgyökérliszt felel megy egy evőkanál kukoricakeményítőnek).

A nyílgyökérliszt továbbá kiválóan alkalmas a búzaliszt helyettesítésére is, így nagyon finom paleo kenyerek, pékáruk, kekszek, muffinok készíthetőek a nyílgyökér lisztből. (kb. 1 teásknaál nyílgyökér liszt = 1 evőkanál búzaliszttel)



Miért jobb főzni a nyílgyökér liszttel, mint a tápióka keményítővel?

A nyílgyökérliszt tűri a savas összetevőket, mint például alamaecet, citromlé, ellenben a tápióka keményítővel. Ezért bizonyos gyümölcsös szószok, zselék, mártások készítésére alkalmatlan a tápióka keményítő.

A nyílgyökérlisztből készült paleo kenyerek, pékáruk, sütemények lefagyaszthatóak, ellenben a tápióka keményítővel, aminek fagyasztás után megváltozik az állaga.


Ajánlott termékek:
Előzmények:

Információk: