Megnyitott webshopunk!
Felhasználó
Kedvencek
Kosár
Kategóriák
Válassz kategóriát!

Élelmiszer > Tartós élelmiszerek > Fűszerek

Greenmark bio kurkuma őrölt 50 g


990 Ft


db


Kosárba

Kedvenc!

Készleten: elérhető


Tulajdonságok:
laktózmentes, tejmentes, tartósítószer-mentes, tojásmentes, pálmaolajmentes, GMO-mentes, vegán, paleo, hozzáadott cukor nélkül, bio, dióféléktől mentes, földimogyorótól mentes, haltól mentes, kéndioxid-szulfit, mustártól mentes, puhatestűektől mentes, rákféléktől mentes, szezámmagtól mentes, zellertől mentes, csillagfürttől mentes, méztől mentes, szójamentes

Termékleírás:

Származási hely: India


Összetevők: Kurkuma 100%


Kurkuma – csökkenti a gyulladást, gátolja a tumorképződést


A kurkumát Indiában sebgyógyításra és tea formájában légzőszervi problémák kezelésére is használják. A modern orvostudomány megerősíti a fűszer pozitív élettani hatásait, leginkább a kurkumin vegyülettel összefüggésben, mely potens antioxidáns, és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. A kurkumin enyhíti az ízületi gyulladásokat, a sérülések és fogorvosi beavatkozás okozta fájdalmakat, és jelenleg is számos kutatás vizsgálja alkalmazásának lehetőségeit, a szívbetegségek, diabétesz és Alzheimer-kór kezelésében.


Az angol „turmeric” név állítólag a latin terra merita, a föld érdeme kifejezésből ered. A hinduk igen tisztelik és a termékenységgel hozzák összefüggésbe a kurkumát.


TERMESZTÉSE


A kurkuma robosztus, élénk és mély sárga színű gyökértörzs, akkora és olyan alakú, mint a gyömbér és a forró trópusi éghajlatot kedveli. A világ elsőszámú országa India, ahol extrém mennyiségben termelik, fogyasztják és exportálják.

Az előző évi gyökértörzs darabjait ültetik el és abból fejlődik a majd 1 méter magas hosszúszárú növény. Mintegy 9 hónap alatt kiemelkedik a törzsrendszer a földből, jelezve, megérett. A törzset megfőzik, hámozzák, egy hétig szárítják és ezután osztályozzák. Szinte az egész termést őrölve, por alakban dobják piacra.


AROMA ÉS ZAMAT


A kurkumának borsos aromája van enyhe faízzel. Meleg, pézsmás zamatának kissé kesernyés az utóíze.


KONYHAI FELHASZNÁLÁSA


Amikor egy recept sáfrányt ír elő, gyakran helyettesítjük kurkumával. Tévesen. Nem pótolja a sáfrányt, azonban mégis az indiai konyhában így használják. Olyan ételekbe teszik, ahol a színe a fontos és nem az íze, hogy sáfrányként tudják említeni, miközben a sáfrány ára jóval magasabb.

Talán a curryk elemeként értékes, itt az íze és az aromája is nagyon értékelt.

Csatnikban, savanyúságokban és számos indiai rizsételben használják, de Észak-Afrikában gyakran fűszerezik vele a bárányt és a főzeléket.


ORVOSI ÉS EGYÉB FELHASZNÁLÁSA


Aromája miatt enyhén emésztéssegítő, májbajok és gyomorbántalmak kezelésére használják főképp. Hallani arról, hogy cukros vízbe főzve meghűlés ellen hatásos. Egyén felhasználása színe élénksége miatt a festékként. Élelmiszeriparban ehető festékszínezőként játszik szerepet, pl. mustárok, likőrök, vajak színezésében.


TÁROLÁSA


Kis mennyiségben ajánlott vásárolni, légmentesen záródó üvegben tárolni fénytől védve. A kurkuma saját kezű elkészítésénél ajánlott a kesztyű használata, mert elszínezi a kezet.


A KURKUMA JÓTÉKONY HATÁSAI



  1. Gyulladáscsökkentés

  2. Fájdalomcsillapítás

  3. Antioxidáns hatás

  4. Harc a bőrért és az öregedése ellen

  5. Segítheti a sebgyógyulást

  6. Pozitívan hat az agy egészsége és a memóriára

  7. Immunerősítés

  8. Koleszterinszint optimalizálása


Ajánlott termékek:
Előzmények:

Információk: