Megnyitott webshopunk!
Felhasználó
Kedvencek
Kosár
Kategóriák
Válassz kategóriát!

Élelmiszer > Tartós élelmiszerek > Lisztek, lisztkeverékek, sütőkeverékek

Greenmark bio amarántliszt 250 g


1390 Ft


db


Kosárba

Kedvenc!

Készleten: elérhető


Tulajdonságok:
laktózmentes, tejmentes, tartósítószer-mentes, tojásmentes, pálmaolajmentes, GMO-mentes, vegán, paleo, cukormentes, hozzáadott cukor nélkül, csökkentett cukortartalmú, alacsony cukortartalmú, szénhidrát csökkentett, bio, dióféléktől mentes, földimogyorótól mentes, haltól mentes, kéndioxid-szulfit, mustártól mentes, puhatestűektől mentes, rákféléktől mentes, szezámmagtól mentes, zellertől mentes, csillagfürttől mentes, méztől mentes, szójamentes

Termékleírás:

Származási hely: Ukrajna


Az amaránt liszt jó kiegészítője a reformétkezésnek, melyet a különböző étrendek követői fogyaszthatnak: legyen szó diétáról, veganizmusról vagy vegetarianizmusról. 


A barnás-szürkés színű liszt sűrítő hatása jelentős, ezért használatánál erre figyelni kell.


Az amaránt liszt az amaránt magból készül, így ugynazokkal a tulajdonságokkal rendelkeznek, Kitűnő kálcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás. Nemcsak a gabonákat, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve.


Kalcium tartalma nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalcium forrást jelentő élelmiszerré teszi az amarántot.


Ásványi anyag tartalma: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, cink


Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C


Jótékony hatása: támogatja a szívizom működését, frissen tartja az elmét


Az amarántból pirított, puffasztott, pattogatott, extrudált termékeket is készítenek, ezeket keverhetjük müzlibe, joghurtba,kefirbe. Őrleményéből kását, krémlevest, lisztjéből  pedig  (magas keményítőtartalma miatt) kenyeret, tésztákat, süteményeketlehet készíteni. Panírozáshoz is alkalmas. Semleges íze miatt, sósan és édesen is elkészíthető.


Kernyér amarant liszttel


Hozzávalók:



  • 25 dkg finomliszt (finom)

  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt (búza)

  • 12 dkg amarántliszt

  • 1 púpozott ek lenmagliszt

  • 1 púpozott ek finomliszt 

  • 1 ek tejpor

  • 1 ek sikér (búza)

  • 1 tasak (7 gr) instant élesztő

  • 2 kávéskanál só

  • 4 dl víz

  • 1 ek kókuszolaj (vagy másféle zsíradék)


Elkészítése:


Egy kenyérsütő formát sütőpapírral kibélelünk.


A hozzávalókat beleszitáljuk egy keverőtálba, összekeverjük, és langyos víz hozzáadásával a robotgép dagasztó karjával megdagasztjuk.


A kezünket beolajozzuk (mivel a massza eléggé ragad), és cipót formázunk a tésztából. Belehelyezzük a kenyérsütő formánkba. A tűzhely közelében vagy fűtőtesten megkelesztjük. Közben előmelegítjük a sütőt, ha megkelt a tésztánk belehelyezzük, és megsütjük.


Ajánlott termékek:
Előzmények:

Információk: