Megnyitott webshopunk!
Felhasználó
Kedvencek
Kosár
Kategóriák
Válassz kategóriát!

Élelmiszer > Tartós élelmiszerek > Gabonamagvak, darák, őrlemények

Greenmark bio amaránt puffasztott 150 g


1290 Ft


db


Kosárba

Kedvenc!

Készleten: elérhető


Tulajdonságok:
laktózmentes, tejmentes, tartósítószer-mentes, tojásmentes, pálmaolajmentes, GMO-mentes, vegán, paleo, hozzáadott cukor nélkül, csökkentett cukortartalmú, alacsony cukortartalmú, szénhidrát csökkentett, bio, dióféléktől mentes, földimogyorótól mentes, haltól mentes, kéndioxid-szulfit, mustártól mentes, puhatestűektől mentes, rákféléktől mentes, szezámmagtól mentes, zellertől mentes, csillagfürttől mentes, méztől mentes, szójamentes

Termékleírás:

Származási ország: India


Az amaránt kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem* forrás. Nemcsak a gabonák, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve.


Kiemelendő kalcium tartalma is, amely nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalcium  forrást jelentő élelmiszer.


Az amaránt magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonafélékénél, amely jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére és a szívizom működésére. 


Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, cink


Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C


Jótékony hatása: támogatja a szívizom működését, frissen tartja az elmét


Felhasználása: reggelire, müzlihez, joghurthoz, tejbe, kefírbe, süteményekbe, kenyérbe, salátára


Az amarántból pirított, puffasztott, pattogatott, extrudált termékeket is készítenek, ezeket keverhetjük müzlibe, joghurtba, kefirbe. Őrleményéből kását, krémlevest, lisztjéből  pedig  (magas keményítőtartalma miatt) kenyeret, tésztákat, süteményeket lehet készíteni.


Édes recept amaránttal


Amarantszelet  hozzávalói:



  • 1.5 bögre (1 bögre = 2,5 dl) puffasztott amarant

  • 1 tábla étcsoki vagy a fehér változathoz fehér csoki

  • 2 evőkanál mogyorókrém

  • 1 marék őrölt mandula vagy más mag és dióféle

  • 2 evőkanál cukor vagy  kókuszvirág cukor

  • 0.5 dl növényi tej vagy víz a cukor feloldásához

  • 1 evőkanál kókuszzsír


Elkészítése:



  1. A választott cukrot feloldjuk egy kevés növényi tejben vagy vízben, hogy elolvadjon, fogyasztáskor ne ropogjon a fogunk alatta sütiben.

  2. Keverjük össze a csokoládét, a mogyoróvajat és a kókuszzsírt és olvasszuk fel.

  3. Keverjük bele az olvadt csokis sűrítménybe az őrölt mandulát és az amarántot.

  4. Papírral bélelt formában tegyük a hűtőbe 2 órára, majd szeleteljük és tálaljuk.


Ajánlott termékek:
Előzmények:

Információk: