Megnyitott webshopunk!
Felhasználó
Kedvencek
Kosár
Kategóriák
Válassz kategóriát!

Élelmiszer > Tartós élelmiszerek > Gabonamagvak, darák, őrlemények

Greenmark bio amarant mag 500 g


1790 Ft


db


Kosárba

Kedvenc!

Készleten: elérhető


Tulajdonságok:
laktózmentes, tejmentes, tartósítószer-mentes, tojásmentes, pálmaolajmentes, GMO-mentes, vegán, paleo, hozzáadott cukor nélkül, csökkentett cukortartalmú, alacsony cukortartalmú, szénhidrát csökkentett, bio, dióféléktől mentes, földimogyorótól mentes, haltól mentes, kéndioxid-szulfit, mustártól mentes, puhatestűektől mentes, rákféléktől mentes, szezámmagtól mentes, zellertől mentes, csillagfürttől mentes, méztől mentes, szójamentes

Termékleírás:

Származási hely: Peru


A bio AMARANT MAG kitűnő vas, kálcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem* forrás. Nemcsak a gabonákat, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve.


Kalcium tartalma nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalcium forrást jelentő élelmiszerré teszi az amarántot.


Az amaránt mag magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonaféléknél, amely jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére és a szívizom működésére. A termés alapvetően gluténmentes, ezért tökéletesen illeszkedik a lisztérzékenyek mindennapi étrendjébe.


Származási ország: Peru.


Ásványi anyag tartalom: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, cink


Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C


Jótékony hatása: támogatja a szívizom működését, frissen tartja az elmét.


Az amarántból pirított, puffasztott, pattogatott, extrudált termékeket is készítenek, ezeket keverhetjük müzlibe, joghurtba, kefirbe. Őrleményéből kását, krémlevest, lisztjéből  pedig  (magas keményítőtartalma miatt) kenyeret, tésztákat, süteményeket lehet készíteni. Panírozáshoz is alkalmas. Semleges íze miatt, sósan és édesen is elkészíthető.


Felhasználása: Kitűnő köret készíthető belőle főzve, enyhén fűszerezve


Amaránt elkészítése

Mosd át alaposan az amaránt magokat hideg, tiszta vízzel, tedd egy edénybe, önts hozzá 2,5-szeres mennyiségű vizet (pl: 1

csésze amaránt maghoz, 2 és 1/2 csésze vizet adj).

Adj hozzá egy kávéskanál sót, majd forrald,  miután felforrt, kb. 15 percig főzd alacsonyabb lángon (a gőz puhítja a magokat)

Vedd le a tűzről, és hagyd állni 10 percig, hogy teljesen felszívja a vizet.

Ezután egy villával törd át: nézd meg maradt-e közte nedvesség, akkor jó, ha nem!

Ízlés szerint fűszerezheted.


Ajánlott termékek:
Előzmények:

Információk: