Barion PixelBIO-VILAG.HU | Szafi Reform rostkeverék szénhidrát csökkentett termékekhez 250 g
Megnyitott webshopunk!
Felhasználó
Kedvencek
Kosár
Kategóriák
Válassz kategóriát!

Élelmiszer > Tartós élelmiszerek > Lisztek, lisztkeverékek, sütőkeverékek

Szafi Reform rostkeverék szénhidrát csökkentett termékekhez 250 g


3089 Ft


db


Kosárba

Kedvenc!

Készleten: kevesebb, mint 5 db


Tulajdonságok:
tejmentes, gluténmentes, hozzáadott cukor nélkül, szénhidrát csökkentett, szójamentes

Termékleírás:

Rostban gazdag gluténmentes, ízesítés nélküli natúr rostkeverék, amelyet más lisztekhez adagolva jelentősen csökkenthetjük a készétel szénhidráttartalmát.


Önmagában is használható


Készíthető belőle bármilyen kenyérféle, péksütemény, piskóta, kalács stb...


Felhasználási javaslat:


Rostban gazdag kenyér recept (97 %-al csökkentett szénhidrát-tartalmú gluténmentes kenyér):


Hozzávalók:



  • 75 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett termékekhez rostkeverék

  • 12 g Szafi Reform bambuszrost liszt

  • 12 g foszfátmentes sütőpor (3 gramm szódabikarbónával helyettesíthető)

  • 3 g só

  • 2-4 g szárított őrölt fokhagyma (vagy más fűszerkeverék)

  • 3 db M-es tojás

  • 3 db M-es tojásfehérje

  • 90 g langyos víz (20 g vizet helyettesíthetünk 20 g frissen facsart citromlével, úgy még finomabb, lukacsosabb, és fehérebb színű lesz!)


Továbbá adható hozzá 1 tk. tojásfehérjepor, hogy szárazabb legyen a belseje.


Ez egy alap kenyér recept, ízlés szerint tovább turbózható: magokkal, szárított vöröshagymával, aszalt paradicsommal, olívabogyóval stb…


Elkészítés:



  • A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük el, majd dolgozzuk össze.

  • 5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.

  • Formázható belőle bagett, zsemle, császárzsemle és kifli is, úgy 4 db jön ki belőle.

  • Tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.


Sütés:



  • Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 60-65 perc.

  • Kifli, zsemle és bagett esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 perc.

  • Rácson hagyjuk kihűlni, és csak akkor vágjuk fel, ha már teljesen kihűlt!


Összetevők: Bambuszrost, útifűmaghéj, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), sűrítő anyag (konjakgumi).


A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!


Ajánlott termékek:

Információk: